Denna blogg kommer innehålla recensioner av olika slag. Så som film,böcker, musik etc Helt enkelt event och sådant som man anser intressant att tycka till om.

När jag ger omdöme och "poäng" så är det efter eget tycke och smak och som mäts ut med (M) på en skala från 1-5

tisdag 17 april 2012

23-3 /2012 The Hunger Games

Hunger Games

Hungerspelen är baserad på den första delen i Suzanne Collins trilogi om 16-åriga Katniss Everdeeen och hennes medverkan i de blodiga hungerspelen. Filmen utspelar sig i ett framtida USA där det som återstår av den forna stormakten är huvudstaden Panem och 12 distrikt. Panem styr distrikten med järnhand och dess huvudsyfte är att tillhandahålla Panem med förnödenheter så att de kan fortsätta leva sitt liv i överflöd.
Varje år anordnas hungerspelen där unga pojkar och flickor från distrikten tvingas delta i en tävling på liv och död. De 12 distrikten har olika specialiteter som exempelvis jordbruk, fiske och gruvbrytning, något som avspeglar sig i de unga tävlandes förmågor.

Hungerspelen hade biopremiär 23 mars 2012 och i rollerna ses bland annat Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth och Josh Hutcherson. Lawrence har tidigare setts i bland annat Winter's Bone och X-Men: First Class. Filmen regisseras av Gary Ross.

Hungerspelen var fartfylld och välgjord efter böckerna som jag själv läst. Regissören och skådespelarna  uppfyllde mina förväntningar och filmen var definitivt sevärd. För dig som inte sett filmen eller läst böckerna så rekommenderar jag det starkt. För böckerna är anpassade för nästan alla åldrar och en riktigt härlig, spännande och fartfylld  historia.
Jag ger filmen en 4 av 5 då den var välgjord och har en bra story.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar